2024-01-18
今日同朋友庆祝生日,决定请佢食烧肉,我哋嚟咗做嘢附近嘅希慎广场,卡位阔落,走日式木系风,入到去没有太大油烟味,抽风做得不错,餐厅亦提供即弃围裙,食完烧肉都可以清新地离开。*L3: 殿堂澳洲和牛海鲜放题* $448* 120分钟呢个套餐主要食澳洲和牛,手机落单,任点任食,牛肉眼芯、特上牛肋肉、上级牛胸肉,厚烧牛舌。除咗牛,还有炭火赤鸡烧、香草羊架,以为其他海鲜、热食及甜品。点食物之前店员先为我哋送上多款唔同部位嘅澳洲和牛,每款牛旁边都有牌子,让我哋清楚知道食紧边部位方便追加。另外,仲有一盘海鲜拼盘包括原只鲍鱼烧、法国黄金螺、大海老、帆立贝等,落单可以点烧日本原只生蚝🦪,回本无难度。然后,店员放低期间限定,免费送的寿喜烧材料,包括四块高质和牛。为免糟蹋和牛,我邀请店员帮我哋完成制作寿喜烧。和牛纹路平均,入口软熟即溶,柔软香滑。Guu•烧肉可颂Guusant 正当我哋忙碌烧肉之际,朋友出去攞嘢饮时发现,用牛角包夹住烧肉食一样得,加上餐厅预先预备的生菜及其他配料,咬落口牛角包松脆,和牛爆汁,打卡一流。头盘热盘选择多不失色眼阔肚窄,为免浪费,我哋尽量点自己喜欢的,特别推介芝士年糕及日式烧紫薯年糕
*L3: 殿堂澳洲和牛海鲜放题* $448* 120分钟
Guu•烧肉可颂Guusant
头盘热盘选择多不失色
眼阔肚窄,为免浪费,我哋尽量点自己喜欢的,特别推介芝士年糕及日式烧紫薯年糕,馅料香滑香甜,口感烟韧。野菜汤乌冬亦不错,食一碗清下油腻,原满作结。
烧肉过程中,店员会不时帮我哋换烧烤网,又会主动问我哋有无需要帮手烧,烧嘅时候都会细心问我哋想要熟啲定生啲,好帮得手。