2023-02-19
想食台湾嘢好耐 咁啱今日经过朋友屋企楼下见到有台式便当同埋台式小食 就买嚟过下口瘾叫咗个鸡腿便当 里面除咗有一大只即炸盐酥鸡髀外皮香脆内里厚肉Juicy之外仲有啲椰菜粟米粉丝等等嘅配菜 米饭用上珍珠米烟烟韧韧 配埋甜甜地嘅冬瓜茶另外加左个小食-梅粉地瓜球 黄番薯同紫番薯地瓜球各有五粒 同平时日式放题食嘅唔同 呢个地瓜球里面唔系空心而系充满地瓜蓉 非常实在既感觉 而且新鲜炸起 外皮香脆 内里烟韧 啱晒我口味呢度仲有其他台式小食 例如花枝丸 盐酥鸡 蛋饼等等 暂时未去到台湾夜市住都可以嚟呢度食下台湾小食过口瘾 #相机食先 #手机食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #红磡 #台北人 #台式小食 #台式便当