2018-09-01 602 浏览
同朋友行完D2 Place,见到呢间盐水鸡,不期然就想坐低休息一下,顺便补充体力,于是顺理成章叫个盐水鸡一人餐。我叫佐既配菜有西兰花,莲藕同木耳,走辣,调味就要佢哋主打既阿土酱(带酸甜味),唔洗等好耐就有得食。鸡皮上附有些少肥膏,比起之前系观塘食过既另外一间相比,呢度既鸡肉冇咁滑嫩。阿土酱既酸甜味亦都唔突出,需要试过原味先知分别系边。莲藕非常脆口唔会粉,西兰花唔会过熟,捞埋鸡肉一齐食都好健康同饱肚,可以encore。最后临走之前决定再邪恶啲要一杯芝士奶盖。佢哋既芝士奶盖可以媲美HxxxxxTea,但奶茶味道偏甜。原本唔知「爆奶」既意思系咩,但饮到尾就知答案——「爆」原来系指爆炸糖!带到惊喜俾我,但味道始终怪怪地。。。。。。anyway都系值得一试既盐水鸡!(始终附近冇类似店铺)

盐水鸡一人餐

爆奶珍珠茶

anyway都系值得一试既盐水鸡!(始终附近冇类似店铺)
2018-08-19
盐水鸡一人餐