2008-08-06 36 浏览
jul 19, 08, 6人来晚饭,叫咗 : 1) 杏汁猪肺汤-例1/2份量因例牌只serve到4人-内有猪肺,绍菜,红枣,个汤都小"杰"身,足料,但入口都始终有杏仁嘅幼粒份子,咸度够,但自然嘅甜味饮唔到 2) 凤尾虾多士(订)-6只-面包真喺好脆口,又热,又唔油,只虾size都唔细,够爽,交到功课,1致话正-佢哋本来想encore,但喺我个强政励治下,紧喺无得叫啦因都未食埋其他d嘢 3) 翡翠生鱼卷 -翡翠又=西芹-鱼卷内有1条云腿片-合格 4) 咕噜肉-个皮挺身,肉又够松,友人话1定喺即叫即整,无预先做定,处理得好好-里面有子姜,友人赞不绝口因好爽身-不过个人嫌个汁嘅甜味假咗小小,另1友人怀疑佢哋+咗话梅入内 5) 蒜蓉唐生菜-正常 6) 米粉 x 1+白饭 x 47) 古法咸焗鸡(订)-有烟熏味,鸡肉嫩滑,但无鸡味-而且个咸度亦不足-不过包埋嘅鸡什,反而呢个就唔错㖞-今次失策咗,因订时唔记得问吓几$$$$$,蚀"张" 8) 合桃糊-1窝-生磨,但当晚好多客,佢话做唔切,所以我哋足足等咗有40分钟先有得食(最后要等到好唔耐烦,同佢讲5分钟内出唔到,就cancel兼埋单)-滑就好滑,
jul 19, 08, 6人来晚饭,叫咗 :

1) 杏汁猪肺汤
-例1/2份量因例牌只serve到4人

2) 凤尾虾多士(订)
-6只

3) 翡翠生鱼卷
-翡翠又=西芹
-鱼卷内有1条云腿片
-合格

4) 咕噜肉
-里面有子姜,友人赞不绝口因好爽身

5) 蒜蓉唐生菜
-正常

6) 米粉 x 1+白饭 x 4

7) 古法咸焗鸡(订)
-有烟熏味,鸡肉嫩滑,但无鸡味
-而且个咸度亦不足
-不过包埋嘅鸡什,反而呢个就唔错㖞
-今次失策咗,因订时唔记得问吓几$$$$$,蚀"张"

8) 合桃糊
-1窝
-滑就好滑,但甜度对我嚟讲就嫌唔够,友人们话淡淡哋ok,虽唔喺好合桃味,但好在唔会有炒到㶶晒嘅味

- 今次好明显喺我请客,所以可以唔比佢哋乱叫嘢同唔问清楚$$$$而大叫蠢咗............

- 整体味道比我预期中差,又或者我期望太高,还是觉得上面嘅宁波同xx好味d。再+上见到讲明用味精,心理上又扣多d分

- 出去埋单时听到侍应要求订枱者喺会员先食得,好在我订位时唔喺佢听电话啫