2018-02-19
晚餐经过呢条街,已经有好多餐厅选择。西餐、台式、泰式同中式,基于久违台湾食物同便宜ge关系就拣左呢间,可能因为初二ge关系,人不多。呢间应该系主打台式饮品,但就捞埋饭、面同小食𠮶饭,可惜选择唔多,变化亦少,有送指定饮品。我点左台式炸鸡扒肉燥饭,份量好大,男仔都饱更可况我呢?鸡扒炸得香脆,洒上面嘅椒盐调味,十足豪大大ge香味😂,非常吸引,但可以再咸少少,肉质算滑,多汁。不过肉燥就反而过咸,肉燥不是偏甜的吗?呢个肉燥咸到扣分,每啖饭只加少少肉燥。友人点左卤水鸡翼花枝丸沙茶乌冬,鸡翼无咩特别,唔系话好入味,但合格。花枝丸反而有惊喜,皮薄弹牙。而个沙茶汁其实系好味ge,不过我同友人一致认同比较衬鱼蛋😂,因为我地系台湾食过沙茶鱼蛋,几好味。饮品而言分别点左波霸奶茶同蜂蜜绿茶,都偏甜左少少。总括而言,呢个价钱,送埋饮品算系咁。
饮品而言分别点左波霸奶茶同蜂蜜绿茶,都偏甜左少少。
总括而言,呢个价钱,送埋饮品算系咁。