2018-12-29
衬住优惠过咗,急急脚去试下香港嘅喜茶有咩唔同,排咗半个钟就俾到钱等攞野饮野食啦😗~店员预计廿分钟攞到鸡蛋仔,三十分钟攞到野饮,实际都差唔多,唔差个五分钟十分钟啦。🍇多肉葡萄【当季限定】(绿妍)(少糖) $45多肉葡萄本身都有芝士嘅,芝士同大陆饮嘅冇咩分别,甜甜地咁。不过杯野饮都有少少令人失望,虽然成杯有好多果肉,基本上啖啖都有,茶同提子汁都mix得几好,但系d果肉系酸嘅。平时饮液体同芝士嘅mixture会觉得好好味好幸福,但系今次果肉嘅酸味几抢芝士嘅风头。我唔expect提子系会咁酸。芝芝芒芒(少糖) $45有好多芒果肉,饮得出系用芒果汁黎整,芒果肉、芒果汁同茶混合都几好几match,味道好真,唔会觉得落咗好多糖浆。因为叫咗少糖,唔会太甜,岩岩好。不过芝士同液体唔太捞得埋,唯有分开饮。冰火鸡蛋仔 $32就系将普通嘅鸡蛋仔卷起中间放港式奶茶雪糕(单买:$19)。鸡蛋仔系普通到不能再普通,甚至可以话整得唔太好食,有d部分系脆嘅,但系又唔系外脆内软,裹面基本好满又紥实,似waffle多过似鸡蛋仔。奶茶雪糕嘅第一啖味道唔浓,再食就明显食到茶同奶味,不过两个味系分开嘅,茶味唔似港式奶茶用嘅茶,雪
🍇多肉葡萄【当季限定】(绿妍)(少糖) $45
芝芝芒芒(少糖) $45
冰火鸡蛋仔 $32
就系将普通嘅鸡蛋仔卷起中间放港式奶茶雪糕(单买:$19)。鸡蛋仔系普通到不能再普通,甚至可以话整得唔太好食,有d部分系脆嘅,但系又唔系外脆内软,裹面基本好满又紥实,似waffle多过似鸡蛋仔。奶茶雪糕嘅第一啖味道唔浓,再食就明显食到茶同奶味,不过两个味系分开嘅,茶味唔似港式奶茶用嘅茶,雪糕只系普通唔太幼滑嘅软雪糕。
更多食评->ig @hkfoodtaster