2014-08-16 1300 浏览
深水埗 系男人天堂 碟头饭 串烧 煲仔饭 捞面无处不在 前几日睇报纸介绍苹果商场开左间cafe有汉堡包食 所以打算星期五试试 Cafe 系苹果商场7楼既角落 可以透过玻璃见到厨师整野食 店内装饰都有心思 但放左好多枱 有些少挤迫 Cafe 食物以意粉 小食 all day breakfast 为主 是日汉堡包卖哂 我地两个人叫了厨师推介黑松露烟三文鱼意粉,芝士什菌焗薯皮(女店员极力推介),太极(朱古力士多啤梨窝夫)意粉唔太特别 冇太大惊喜 不过不失 酱汁较为多左少少第二道上既菜竟然系甜品-窝夫!窝夫外形特别 似朵花 朱古力士多啤梨各一边 再配上香蕉同棉花糖 但窝夫比较厚身 多粉 做唔到松脆香软 感觉 唔系「窝夫」似「格仔饼」食完窝夫 差不多等了15分钟 焗薯皮先黎 可能因为用什菌整 唔够干身 好多水系薯皮上面 同埋唔够多芝士 薯皮紧系多芝士先够肥够好味!2个人埋单要$250 系深水埗黎讲都算 贵 个窝夫要$83 有d 不值价

意粉唔太特别 冇太大惊喜 不过不失 酱汁较为多左少少

2014-08-15