最近Cheesecake Factory的热潮好似已过,唔驶再十万个人排队,所以决定一尝香港同美国既分别。午餐时份,同朋友一齐黎到。虽然热潮已过,仍然要等位,证明呢间餐厅既威力。因为知道呢到太多野都系必点,3个人几经讨论就决定叫一个乜都有薄饼, 一碟意式肉肠及虾粗管通粉及一个原创芝士蛋糕。乜都有薄饼真系乜都有,虽然系咩都有但系夹埋一齐都几夹唔系乱黎~有辣肉肠、意式肉肠、灯笼椒、洋葱、蘑菇、蒙纱里拉芝士及番茄酱,份量亦都系相当多~ 其实3个人食完呢个之后已经饱左…..之后到意粉,微辣的。因为无留意系辣,所以我呢位弱鸡只系食左少少,不过我见我另外两位朋友仔咁饱都食唒,应该都系唔错。最后就到重头戏芝士蛋糕,哗本身超爱食芝士既我真心觉得好食! 同埋真系物超所值,俾出面既芝士蛋糕大好多,不愧为美国野XDD3个细胃女仔其实可能唔叫Pizza叫多个意粉或者小食会好d~ 决定下次要叫多啲人黎 食多几样XDDD

原创芝士蛋糕
乜都有薄饼