2021-07-14
平日六点几到,排咗大概半个钟入到本来好大期望,见到呢排咁多人话好食,但发觉真系overrated ~~先讲食物质素~椒盐排骨鸡汤面 $62个排骨同块皮一夹就分离,个皮好淋,肉质好鞋口面条系chewy𠮶只,可以接受但排骨真系好一般~~手工冬菇木耳鸡肉饺 $58哇呢只饺 不得了 味道好淡要蘸酱食先得佢个酱系ok,但个饺子真系唔ok麻辣鸭血煲 $82无香味,得死辣味豆腐有啲臭,但鸭血就正常食完好口渴~~椒盐盐酥鸡 $56成餐饭最正常系佢其实盐酥鸡浸味都好难整得唔好食浸味道系香的,但炸粉都偏厚,肉质都可以,算嫩服务态度方面~排队𠮶阵问有无得雪蛋糕,staff话无呢个服务咁我地一坐低叫完野食就拿拿声食咗个蛋糕先啦点知食食下有个中性打扮短发女侍应行埋嚟话:下,你知唔知我地要收$100切饼费我地回覆话问咗你地同事无得雪蛋糕,以为无㖞之后佢话:我地系无得雪,但要收返钱啰咁我地问佢畀碟同叉我地分蛋糕,但最后都无畀我同朋友都好不解,你要收我地切饼费但又无畀过任何service,𠮶个中性打扮短发女侍应态度仲要好串总结呢间唔值得排咁耐队同食第二次,要好食同揸你食嘅台湾餐厅仲有其他选择,大家去之前要谂清楚
先讲食物质素~
椒盐排骨鸡汤面 $62
个排骨同块皮一夹就分离,个皮好淋,肉质好鞋口
面条系chewy𠮶只,可以接受
但排骨真系好一般~~
手工冬菇木耳鸡肉饺 $58
哇呢只饺 不得了 味道好淡
要蘸酱食先得
佢个酱系ok,但个饺子真系唔ok
麻辣鸭血煲 $82
无香味,得死辣味
豆腐有啲臭,但鸭血就正常
食完好口渴~~
椒盐盐酥鸡 $56
成餐饭最正常系佢
其实盐酥鸡浸味都好难整得唔好食
浸味道系香的,但炸粉都偏厚,肉质都可以,算嫩
服务态度方面~
排队𠮶阵问有无得雪蛋糕,staff话无呢个服务
咁我地一坐低叫完野食就拿拿声食咗个蛋糕先啦
我地回覆话问咗你地同事无得雪蛋糕,以为无㖞
之后佢话:我地系无得雪,但要收返钱啰
咁我地问佢畀碟同叉我地分蛋糕,但最后都无畀
总结