2018-06-04
最近由城中名人引入既台湾牛肉面店,餐牌同台湾店有少少分别,就系加左专为香港人而设既蕃茄红烧系列!店员话佢地既食物全部都冇落味精,样样都系真材实料。所以今次黎到我就试左香港先有既蕃茄红烧系列,同埋拌面,仲有两款小食同饮品。1. 蕃茄半筋半肉面 - 我觉得牛肉汤好浓郁,面条都煮得岩岩好,可惜就系冇咩蕃茄味,牛肉又有少少韧。2. 至于牛肉拌面,成个面比汤面淡味好多,我谂加辣应该会好食d,牛肉都系反而普通仲有d韧。3. 小食方面,卤水花干都几有趣,好似淋左既油炸鬼咁吸晒d味,不过食多几旧就觉得咸了。卤水猪肉都一般,煮得太淋,所以冇咩咬口。4. 蜂蜜柠檬珍珠红茶 - 我钟意㖞!珍珠系半透明既,店员话会比黑珍珠健康。整体黎讲,我其实觉得一般,而且价钱略贵,不过当我反应我意见比餐厅知既时候,餐厅都好正面面对,仲话会努力改善,我好欣赏佢地呢份认真,所以我都会比个笑哈哈支持佢地!