2022-01-22 369 浏览
平时比较少去渡船街一带,除咗想试间Cafe,今次就决定去居酒屋食午餐😛 今次👦🏻👧🏻就用上折扣平台优惠,半价就可以食到午市定食。餐厅人流唔多,可以慢慢食同朋友倾下计。🌟吉烈安格斯牛肉呢到嘅牛肉用嘅部位唔似平时专食吉烈牛嘅餐厅🐮,呢到嘅牛肉系圆形,睇形状同口感都似系用上牛柳。炸牛肉质感嫩滑冇渣,生熟程度控制得不错,介乎Medium Rare至Medium之间,不过连平时至少食Medium嘅👧🏻嚟讲都仲可以接受😉 牛肉份量唔少,总数有8件👍🏻吉烈炸衣相对厚身,食食下就觉得有啲漏🧐酱料方面有已调味喼汁同埋特制味噌酱🥣,前者可以解炸物油腻感,后者甜味噌酱既可以涂上生椰菜上一齐食,沾上牛肉都得!🌟 淳吟刺身饭刺身饭好似有啲唔符合商品说明条例🤣 食物🐟🐙同餐牌上图片差异有啲大(𩠌比图片少)🥲幸好刺身都相对新鲜,唯一要弹下系海胆都真系几腥+牡丹虾🦐比较迷你,唔系好够喉呀!

🌟吉烈安格斯牛肉

🌟 淳吟刺身