2023-08-18
喺新加坡时帮衬过呢间日式串烧居酒屋感觉唔错。适逢生日特地book位嚟铜锣湾分店食饭,今次亦留下好印象,师傅和店员们非常客气友善和有礼貌,食物质素也不俗,大热天时见师傅和职员很专注弄串烧,个炉咁㷫都戥佢哋辛苦、加油。7点过后非常多客建议订座Fresh Vegetables 新鲜菜条 > 留到最后先食、以为无乜特别志在口痕揾啲嘢嚟𡁻下,原来啲青瓜同红萝卜几新鲜清甜、萝卜脆卜卜一咬仲爆汁!面豉酱带啲辣味点菜条食几过瘾Edamame 枝豆 > 份量几多,清清爽爽有豆香好饱肚Plum Crystals with Wasabi and Cream Cheese 梅水晶芥末芝士 > 店员介绍呢个前菜送清酒一流。芝士呈creamy酱料状非常咸香带微微wasabi嘅辛辣,梅水晶口感有啲脆,几特别整体偏重咸味Grilled Cod Fish Chip烧鳕鱼棒 > 之前喺几间餐厅食过呢款下酒小吃、一系太硬差啲掺到喉咙、有啲过韧咬唔开味如嚼蜡。个人觉得呢度烧得几正、原材料好都有关系吧?一上枱就闻到好香,薄身鳕鱼片非常酥脆味道okay,点沙律酱话咁快清晒,有冲动想encoreAs
Fresh Vegetables
新鲜菜条
Edamame
枝豆
> 份量几多,清清爽爽有豆香好饱肚
梅水晶芥末芝士
Grilled Cod Fish Chip
烧鳕鱼棒
Aspara Maki
露笋豚肉卷
> 真心正!露笋坚鲜嫩甜和多汁,用甘香松脆嘅薄身豚肉包住嚟食唔错
Beef Tongue
厚切牛舌
> 弹牙中偏扎实爽脆唔韧、牛味浓郁带少少骚
Lychee Maki
荔枝豚肉卷
> 呢款个人好欣赏,荔枝又甜又多汁肉质清脆,配烤得酥香嘅豚肉片味道好夹、食极都唔觉漏
Homemade Tsukune
自家制鸡丸串
> 呢款我喺其他餐厅都食过,讲真水准几参差、有啲食得出除咗鸡软骨外仲混入其他材料。呢度嘅鸡丸、咬咗一啖我系追住咁即刻食晒,调味好好鸡肉香软、鸡软骨份量教到啱啱好口感佳,点蛋黄食香浓好味
Tebasaki
鸡中翼
> 鸡皮烧得焦脆火喉唔错,味道偏浓郁
Cheese Zucchini
芝士翠玉瓜
> 发觉呢间餐厅几严格挑选食材,翠玉瓜又系清甜多汁唔会干争争,配半溶芝士几good
White Mushrooms
白磨菇
> 热辣辣嘅磨菇又香又爆汁用黑椒吊味,简单食材新鲜就好味
Japanese Yuzushu
柚子酒
> 天气热就想饮啲清爽嘅酒。柚子酒里面有真柚子肉,不会太甜腻口感涩爽少少酸,开胃消滞