2023-01-03
# shatin 随着各地旅游限制开始放宽,大家都准备岀国旅行食好野,而我就仲未去到泰国,所以留系香港食返bkk都有大量分店既Nara~今次都唔系第一次食nara,不过佢选置十分方便,就系新城市五楼,所以每次都会食佢多。餐厅宽阔舒适,员工态度都系良好,整个设计加上吊叶风扇十分泰国风。一坐低佢会比碟虾片你,有额外收费HKD15 ,如果唔想要记得同职员讲。今次试左:1-芒果软壳蟹米纸卷 HKD118🥭非常甜,卖相十分吸睛,而且软壳蟹炸得好酥脆,份量都好多,芒果包软壳蟹食加埋生菜感觉好清新,𠮶汁酸酸地好开胃,唯一唔钟意喺入边加左芫荽,唔钟意下次应该可以走咗佢。2-花胶鸡丝班兰金面 HKD168呢个真系必食,佢面身系用咗班兰味既面粉去整,真系第一次食,曲曲地口感好好,汤底少少辣,有花生沙嗲粒嘅感觉,啲花胶好大块,感觉好养生,鸡撕配埋啲炸蛋花好好食🤤🤤🤤3-泰式牛肉船面 HKD138朋友话好钟意食船面,所以叫一碗试下,呢度有得拣辣/唔辣,几贴心。一上枱比个份量吓亲,好大碗,上面有牛丸猪肉丸牛展鱿鱼肥牛,汤底好鲜甜,好重牛骨味,配埋河粉加米粉口感好正,另外佢会比埋个炸猪皮比你自己加上去,成碗面口感
今次试左:
1-芒果软壳蟹米纸卷 HKD118
2-花胶鸡丝班兰金面 HKD168
3-泰式牛肉船面 HKD138
朋友话好钟意食船面,所以叫一碗试下,呢度有得拣辣/唔辣,几贴心。一上枱比个份量吓亲,好大碗,上面有牛丸猪肉丸牛展鱿鱼肥牛,汤底好鲜甜,好重牛骨味,配埋河粉加米粉口感好正,另外佢会比埋个炸猪皮比你自己加上去,成碗面口感好丰富。
4-芒果糯米饭伴椰奶HKD88
嚟到泰国餐厅又系必食!甜品order左叫起(餐后上),卖相好精美,而且芒果值得一赞非常之甜,另外糯米饭食餐厅做到好热辣辣,配埋椰汁加炸松子超完美。
5-🧉鲜椰子沙冰HKD 55 + 冻泰式奶茶 HKD38
呢度嘅椰子沙冰好好饮,佢唔系死甜𠮶种,感觉似新鲜楂出嚟,食完碗面饮就超级解腻,另外泰式奶茶都可以拣无糖,重茶味冇咁甜👍🏾黎到可以试埋其他特色饮品,每款都做得好新颖。
注意返餐厅有+1服务费,另外每样份量都好大份,同朋友黎食就岩晒,而且仲可以Qr code 落单添❤️
📍 Nara Thai Cuisine (新城市广场) (沙田)
沙田沙田正街18号新城市广场一期5楼507号舖
#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃货#香港美食 #吃货 #吃货女孩 #吃货日常 #相机食先#ka_foodicted