2018-10-02
依家四围都系茶饮店,明明已经拼左条命去饮,但系发现根本唔会有试得完既一日,事关真系越开越多😲呢间十一茶屋由台湾开到黎香港,进驻尖沙咀海港城LCX,新开无耐做紧买一送一优惠,凡买佢既十一花茶蜜系列,即可以获每日限定的鲜奶欧蕾配手工珍珠😳👁🗨 小王子星球(7/10)💲30成份有蝶豆花、金桔、柠檬、蜂蜜,蝶豆花主要系营造出只梦幻既紫色,入口系金桔柠檬既酸味居多,蜂蜜就其实唔多饮到,整体黎讲个人觉得几清新,饮完精神爽利,不过同行友人似乎唔太好呢种酸度🤭👁🗨 玫瑰鲜奶欧蕾 + 彩色珍珠(7/10)💲 买一送一 $0望落层次咁分明,所以饮之前要摇匀😛一开始会饮到有几香既玫瑰花味,但系后尾就会逐渐减淡到无🤓欧蕾同奶茶有啲唔同架,欧蕾既牛奶同红茶大概一比一,牛奶点都要占五成或以上,而奶茶会系牛奶份量比红茶少,所以呢杯饮落唔会有好重茶味,入口感觉都几顺滑😚手工珍珠有几款可以拣,除左有我拣既彩色珍珠,仲有白玉珍珠等等,不过彩色珍珠好似同普通既无咩分别,同埋食落会偏甜左啲,但系都几有咬口🤗🔛 整体评分(7/10)
👁🗨 小王子星球(7/10)💲30
🔛 整体评分(7/10)