2023-09-21 122 浏览
日本桥海鲜丼つじ半(TSUJIHAN) 开到香港,选址东涌,今晚趁冇咩做,山长水远入咗去食海鲜丼!餐厅装修简洁,好有日本风味。餐牌就系几款海鲜丼,价钱决定材料多少😂呢度嘅海鲜丼最特别系可以一丼二食!不过,一开始系先食刺身嘅。师傅会准备加入咗特制胡麻酱嘅鱼生片,一碟有四片,会建议大家先食两片,留返两片之后食~食完鱼生就到海鲜丼饭,无论边个价钱,每一碗海鲜丼饭嘅材料都好澎湃,如果大食嘅,仲可以追加海胆、三文鱼子或者蟹肉。我哋要咗梅同埋特上,咁特上就梗系更加丰富啦😂 海鲜丼饭真系好足料,一碗饭有齐海胆、鲑鱼子、红雪蟹肉、金枪鱼蓉、鲑鱼子、贝类、赤虾、鱿鱼、金枪鱼等等海鲜,捞埋一齐味道好丰富!海胆嘅份量都好多!食咗大半之后,侍应会帮忙加汤,鲷鱼高汤味道浓郁鲜甜,同海鲜丼饭都几夹。如果唔够饱,加汤嘅时候侍应仲会问你加唔加饭,包你食到饱!食咗香港店,唔使去东京食啰!

餐厅装修简洁,好有日本风味。

餐牌就系几款海鲜丼,价钱决定材料多少😂

呢度嘅海鲜丼最特别系可以一丼二食!

食咗香港店,唔使去东京食啰!
2023-09-19
  • 「特上」