2022-04-29
唔知大家几钟意食面包呢?我自己劲钟意食,喺网上睇到介绍,见到介绍一间新加坡过江龙面包店,仲见到有榴梿味面包,就即刻去试吓招牌榴梿菠萝包~打开面包袋已经闻到榴梿味😍影相时睇落馅料唔多,但食时原来入边系好多馅,香浓榴梿馅,肉香甜配上菠萝皮微甜松化脆身咖椰斑兰菠萝包~新加坡味道,好香好甜,咖椰酱配面包系极品。斑兰嘅味道就算面包已经冻咗都有浓郁既香气,一种独特嘅草叶味😋好钟意呢个味道,椰香斑兰香同蛋香先后跑出爆浆朱古力~切嘅时候好惊啲酱流出黎,朱古力酱唔算甜,面包表面做到脆皮嘅口感,食到成口朱古力酱嘅口感好耐都未试过,多谢面包店😊我太耐冇食朱古力🍫😂108层葡挞~108层酥皮系脆嫁!!重蛋香味,蛋亦滑,加上少少焦香味,即时食一定更好食特浓芝士挞~牛油曲奇皮唔油腻,半熟芝士偏软滑,芝士半溶状态,芝士控一定要食
招牌榴梿菠萝包~打开面包袋已经闻到榴梿味😍