2021-02-17 2155 浏览
新年唔去得旅行,拜左两日年食萝卜糕食到口寡寡。出左街行下就上左中环苏豪。 何兰正冇左就行上几步望下,见到 ROUNDHOUSE 有位又有啤酒饮,就同X先生入去坐阵。望一望个MENU,原来系食美式烧烤,系肉呀~ X先生负责拣野食,我就去左吧头试啤酒。唔问唔知佢地买嘅多数系香港手工啤(有部分系美国﹑澳洲入口) ,18个头,样样你想试,个shop manager 都俾你试一啖,试到岩饮为止。重点系佢唔系吹水,佢话ROUNDHOUSE 同本地酒厂 CARBON BREWS 系同一个GROUP, 一边做手工啤,一边做酒吧卖。佢系澳洲返嚟,识好多酿酒既野,佢仲讲左D CARBOB BREWS  发迹同出名既啤酒  (当中有位黄师傅,酿酒好劲呢) 。 咁当然要饮返一两杯啦。新年流流佢地有款带红色嘅啤酒几靓又好饮- SOUR PUNCH (系酸啤酒) , 我拣左俾自己饮,帮X先生拣左杯FEELS GOOD MAN (麦啤) ,佢饮左啖话易饮口,REAL FEELS GOOD! 食物方面唔好睇少间酒吧餐厅,传统正宗德州BBQ,出餐快,份量足,好够肉香味,未食都已经流哂口水 叫左个COMBO,有招牌 B

叫左个COMBO,有招牌 BEEF BRISKET 1/4, PULLED PORK 1/4, 搭FRIED PICKLES,  COLESLAW, POTATO SALAD。X先生仲要多份MAC & CHEESE 填肚。  两个人慢慢食都几饱,但我又想食鸡翼,点多左个BAFFALO WINGS ,辣辣地送啤酒一流。

两个人食到咁上下,好希望快D可以同多D朋友上嚟饮饮食食呀!

COMBO A 追加多份MAC & CHEESE
BONE IN CHICKEN WINGS