2015-12-15
1973 浏览
今日同朋友到依间新奥尔良海鲜餐厅,一入到去成个环境都好有海洋feel! 首先我地叫左个Soft Taco Fish, 佢系有一块软玉米饼系底,上面有好多红腰豆蓉,再放一块炸鱼,面头有蕃茄粒同生菜。另外有三种酱,有牛油果, 蕃茄辣酱同sour cream 红腰豆蓉好特别,原来仲同炸鱼好衬! 面头既蕃茄粒同生菜可以令人食落冇咁腻.之后就系主角啦 , 我地要左Platter B, 有五款海鲜,再加左一只King River Prawn,汁就要柠檬牛油汁。 当waitress捧住一大个蓝色既波过黎,简直呆左! 之后waitress拎起佢上下左右摇匀,然后打开个袋,入面D蒸气即刻冒晒出黎,仲闻到好香牛油味 依度既海鲜都会摆入一个半透明胶袋入面,再用一个蓝色既网袋包住。初头以为咁系扮岩岩系个海度捉上黎既海鲜,原来依个系新奥尔良既特色! 原来当地既人食海鲜都系咁,用一个个大胶袋装住,真系别有一番风味!首先个汁好特别,一入口会觉得酸,之后D牛油味就慢慢渗出黎 ,食到后尾个汁凉番少少,D香料味仲出左,有DD辣同冇咁酸!依个龙虾真系好大!!! 足足有13寸长!! 好多肉同膏,属于厚实既肉质 依盘海鲜除左
红腰豆蓉好特别,原来仲同炸鱼好衬! 面头既蕃茄粒同生菜可以令人食落冇咁腻. 之后就系主角啦 , 我地要左Platter B, 有五款海鲜,再加左一只King River Prawn,汁就要柠檬牛油汁。 当 waitress捧住一大个蓝色既波过黎,简直呆左! 之后waitress拎起佢上下左右摇匀,然后打开个袋,入面D蒸气即刻冒晒出黎,仲闻到好香牛油味 依度既海鲜都会摆入一个半透明胶袋入面,再用一个蓝色既网袋包住。
依盘海鲜除左我地叫既虾、扇贝、蚬同八爪鱼仔外,仲有原只薯仔、粟米同香肠。
扇贝好新鲜,点埋D汁好好味! 八爪鱼仔都好弹牙,算几大只,都系好鲜好香!
野饮方面叫左Fruit Punch同peach on the beach, Fruit punch 味道好浓, 个人觉得太浓同太甜, 饮完仲口渴, 而peach on the beach 就好饮d, 里面有peach juice, lime, mint 同ginger ale, 因为有mint所以饮落几清新, 但peach味唔够突出 呢餐海鲜餐好有新意, 食得过瘾而且好味道, 只是价钱有d贵, 偶然奖励下自己ba