2022-04-09
新加坡过江龙,不过面包款式几多元化又贴地,大部份都系香港人嘅口味!D24榴连波萝呢个一见就知要试!泰国D24嘅香味真系隔住胶袋都闻到!波萝包皮好唔系松化脆身,虽然就少咗个口感,但好处系唔会同包体分离,食到成身都系碎屑。内馅D24榴连算几足料,店个包三分一,好香甜,唔怕榴连嘅朋友我觉得系必食!紫薯软包招牌款一嘅软包系列有紫薯、柠檬芝士、蔓越莓等好多口味。包体系松软有咬口,紫薯个人认为冇咁「溜」,不过可以夹心再多馅啲会更开心!蜂蜜芝士蛋糕松软嘅鸡蛋糕,蛋香味中挺,建议唔放雪柜,可以稍稍预热焗炉,再焗3分钟,令鸡蛋香出返啲,表面薄薄嘅蜂蜜芝士呈半溶状,渗入鸡蛋糕内层,甜而不腻葡挞中规中矩,size 比平时食嘅细啲,一口一个。性价比我觉得正常。
D24榴连波萝
紫薯软包