2011-11-05 533 浏览
刚北上回归, 寻晚享受完一餐平靓正又开心既木屋烧烤, 番到九龙塘已经系中午既时份, 个肚又开始饿喇, 突然大脑对我发出强烈要食生牛河既指令, 同时对脚唔听使咁上左架九龙城小巴系小巴度上网揾下灵感食边一间好, 终于决定试一试永珍, 路过左呢间野咁耐都未有机会试一坐低餐牌都唔睇就点左生牛河, 牛肉全生另上, 五分钟左右就送上我枱面先饮一淡汤, 可知生牛河汤底系其中一样灵魂汤系够味既, 但唔重牛味, 系一般汤粉面个D味, 失望河粉尚可, 唔会系一夹就断其余芽菜洋葱等配菜正常牛肉剩系睇卖相以为系冻肉铺十几蚊一包既货色, 有成6片, 食落又比想象中好, 仲有D牛肉味呢碗生牛河绝对唔算系难食, 份量仲几大碗, 可惜对一个特登想叹一碗上品生牛河既人黎讲, 失望太大喇另, 午市时间入黎食碗粉, 我无EXPECT会收加一, 另一失望为了生牛河的话可一不会再了

先饮一淡汤, 可知生牛河汤底系其中一样灵魂
汤系够味既, 但唔重牛味, 系一般汤粉面个D味, 失望
河粉尚可, 唔会系一夹就断
其余芽菜洋葱等配菜正常

为了生牛河的话可一不会再了