2019-10-14
好耐都冇叹一盅两件, 得知尖沙咀站上盖iSquare开左间新酒楼, 交通方便。酒楼面积唔算大, 环境舒适, 有种高雅气派感觉。近窗边可以远望维港景色, 叹住美食+高高远望, relax!~ Menu上有几款点心曾经获香港旅游局颁奖为最受欢迎款式, 价钱亦唔会因而特别贵, 拣左其中一款【原只鲍鱼烧卖皇】HK$35鲍鱼仔令整体卖相更为吸晴, 更显气派, 鲍鱼仔没有额外调味, 食到原汁原味。烧卖皇足料, 入面有鲜甜爽口虾粒, 同埋鲜甜猪肉, 烧卖外皮唔会太干, 不愧是人气点心!【彩福虾饺皇】HK$36每粒虾饺脤卜卜, 皮薄馅靓, 入面有大大只鲜甜爽口既虾, 非常高质!【XO酱花姿片虾球炆伊面】HK$94够大碟! Share食就最岩! 炒得好有获气, 配有韮菜, 增添香口。伊面湿润唔油, 呢款伊面唔辣, 花姿片爽口, 虾球鲜甜弹牙。 最后食埋甜品【金箔芝麻卷】HK$20卖相精致, 口感好滑, 只系微甜, 入口细味先食到淡淡既芝麻味~ 食物质素高质又足料, 点心即叫即蒸, 等待需时, 但好食既野唔怕等, 食过就知值得! 远望维港景色兼有高质美食, 价钱唔会特别贵, 值得ENCORN!
拣左其中一款【原只鲍鱼烧卖皇】HK$35
【彩福虾饺皇】HK$36