2022-02-21
꧁民声冰室💛꧂ #黄店推介又嚟到我最钟意嘅ɴᴇɪɢʜʙᴏᴜʀʜᴏᴏᴅ - 大坑 ( ˘ ³˘)♥︎呢间重视民主声音嘅良心冰室可谓屹立多年细细个就听过佢肉饼山个朵 个个都慕名而来所谓闻名不如见面 今次终于试到!(当日下午两三点就卖哂喇 想食记得请早)冰室店仔细细 不过胜在有几张ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ枱够哂地!伙记得一个哥仔 佬得黎其实又几好礼貌❥ 咸蛋蒸肉饼 $𝟝𝟞肉饼山无我想像中咁大同咁正肉质有少少嚡 唔够滑同腍可能因为有咁上下厚度要蒸得耐一啲但想话肉饼真系白饭小偷黎 平时唔食饭嘅我有鼓油、葱油送就可以自己食哂成碗饭❥ 蒜蓉豉油猪扒饭 $𝟞𝟠咪睇个猪扒饭样样衰衰咁查实有惊喜 首先块煎猪扒成只碟咁大块仲肥瘦适中 肉质唔系茶记用粉乸过𠮶种腍而且又腌得入味 好重椒盐香推介推介!💬 讲真ᴄᴀꜰᴇ黎黎去去都𠮶几味野食又间间差不多味 偏偏又最吸引人去 反而做番最港式嘅餐厅要生存就无咁易 希望大家打卡同时都sᴜᴘᴘᴏʀᴛ下其他类型小店 可以系sᴛᴀʀᴛ ᴡɪᴛʜ ʟɪᴋᴇ多啲呢类餐厅嘅ᴘᴏsᴛ咁会ᴍᴏᴛɪᴠᴀᴛᴇ我写多啲😂😂 同时都欢迎ᴄᴀꜰᴇ卖下饺子呀 烧味呀 港式ᴀᴅʙ (ᴀᴋᴀ常餐) 开始食到闷喇(´
꧁民声冰室💛꧂ #黄店推介
呢间重视民主声音嘅良心冰室可谓屹立多年
细细个就听过佢肉饼山个朵 个个都慕名而来
所谓闻名不如见面 今次终于试到!
(当日下午两三点就卖哂喇 想食记得请早)
冰室店仔细细 不过胜在有几张ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ枱够哂地!
伙记得一个哥仔 佬得黎其实又几好礼貌
❥ 咸蛋蒸肉饼 $𝟝𝟞
肉饼山无我想像中咁大同咁正
肉质有少少嚡 唔够滑同腍
可能因为有咁上下厚度要蒸得耐一啲
但想话肉饼真系白饭小偷黎
平时唔食饭嘅我有鼓油、葱油送就可以自己食哂成碗饭
❥ 蒜蓉豉油猪扒饭 $𝟞𝟠
咪睇个猪扒饭样样衰衰咁查实有惊喜
首先块煎猪扒成只碟咁大块
仲肥瘦适中 肉质唔系茶记用粉乸过𠮶种腍
而且又腌得入味 好重椒盐香
推介推介!
💬 讲真ᴄᴀꜰᴇ黎黎去去都𠮶几味野食又间间差不多味 偏偏又最吸引人去 反而做番最港式嘅餐厅要生存就无咁易 希望大家打卡同时都sᴜᴘᴘᴏʀᴛ下其他类型小店 可以系sᴛᴀʀᴛ ᴡɪᴛʜ ʟɪᴋᴇ多啲呢类餐厅嘅ᴘᴏsᴛ咁会ᴍᴏᴛɪᴠᴀᴛᴇ我写多啲😂😂 同时都欢迎ᴄᴀꜰᴇ卖下饺子呀 烧味呀 港式ᴀᴅʙ (ᴀᴋᴀ常餐) 开始食到闷喇(´-ω-`)
ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦7.9/10 👱🏻♀️8/10
♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎
📍 民声冰室 (大坑)
大坑浣纱街16号地下
#cty_黄店