2021-12-03
本身今日有啲时间专程约埋朋友一齐试呢个我本身日赞夜赞嘅芝士挞 出面有好多选择 但系大多水准参差 好难满足到真正嘅芝士控以前一去得咁远买 实买一打半打比屋企人试 今日都满心欢喜去嘅 因为上次揾完成个Sogo底层先发现佢执咗 前排朋友同我讲佢开番 我即刻仆倒去店舖位置唔难揾 喺我之前已经有几个人排紧队 见到满满嘅芝士挞 又香同芝士焗得金黄色咁 仲好高身好吸引!影完相打完卡就到我 点知店员话 无喇卖晒 我当刻呆咗 我指住我眼前嘅挞问佢 咁呢啲系咩嚟?佢又话系 系芝士挞 但宜家只卖苹果批 原因系无晒盒 哗 咁大间舖经历咗咁多 又唔系第一日开 又唔系唔知受欢迎 仲suppose系happy Friday 都唔准备多啲?而且明明仲有盒 只系唔系本来芝士挞用𠮶款 所以后尾个男人都问咁唔可以用另一款(红色𠮶个)?佢又话得 咁我谂住再排喇 佢又话唔卖得 因为个盒唔啱standard 真心想问一句 唔啱标准 最多咪tart size 唔fit? 可以有咩问题?会变形?保护性无咁好?Ok 你可以讲定有咁嘅潜在问题 最重要系客人得悉嘅情况下 同意你嘅建议 但你唔系咁嘅态度诸多藉口又唔尝试flexible 啲谂
但你唔系咁嘅态度诸多藉口又唔尝试flexible 啲谂吓解决方案架吓嘛?最后仲叫另一个同事relay message 叫佢小心啲拎丫 乜乜乜 大佬呀 咁唔愿意讲 你就唔好懒细声 又细声到我到听到啦?咩心态呀?劲赶客 贴钱买难受
芝士挞系无令我失望嘅 芝士好软熟 暖笠笠又流心
二次烘烤嘅挞皮好香好脆 但唔会食完好腻 仲可以食多几个添 佢采用嘅无北海道新鲜芝士同牛奶 所以半熟效果特别出众 好滑溜又一啲都唔干身
真心希望咁好嘅食物质素同信誉唔好比啲固执奇怪嘅营运手法搞到衰晒