2021-10-14
Bookmark左一个世纪嘅超隐世田园风cafe 前排终于旳起心肝去💚一去到真系「哗」一声 劲大片草地同鸟巢形状打卡位 好似去左古宅后花园咁~除左草地 仲有两间英伦风黑色小屋(一间充满摆设嘅打卡小屋 另一间室内外茶座)同一间白色小屋(室内外茶座)🖤🤍*去之前要留意:1️⃣餐厅只接受网上预订座位 2️⃣餐厅未能招待宠物3️⃣餐厅有十几个车位 先到先得4️⃣餐厅用餐时间为85分钟 要准时交台 但超时后仍可于室外座位进食5️⃣交通……揸车或者锦上路站转的士🤔·Smoked Salmon with Cream Cheese Crepes $138卖相精致 好大块 有食用花加分!都做到皮薄馅靓 唔会好似坊间啲Cafe整到成块pancake咁厚🤣里面有满满椰菜丝、芝士同半熟蛋👍🏻但同行𠮶位唔系好钟意食椰菜丝所以主要都系我食~烟三文鱼就正常发挥冇特别·Mexican Chili Cuttlefish and Calm Spaghetti $148超有惊喜的一道菜~煮得啱啱好有少少烟韧口感嘅意粉 仲有三色椒、车厘茄、蚬同劲多墨鱼脚!好丰富👍🏻·Lychee Slush $78本身打算嗌嚟解渴但甜得济 饮完都仲系好口渴🙌🏻
*去之前要留意:
1️⃣餐厅只接受网上预订座位
2️⃣餐厅未能招待宠物
3️⃣餐厅有十几个车位 先到先得
5️⃣交通……揸车或者锦上路站转的士🤔
·Lychee Slush $78
本身打算嗌嚟解渴但甜得济 饮完都仲系好口渴🙌🏻但粉紫色冰柱+紫色花真系好吸睛!
·Matcha Mochi $58
烟韧麻糬配合高质绿茶粉+黑糖浆 食完大满足💚