2022-11-06
✿远离尘嚣嘅第二人生café ✿有日朋友推荐呢间café,就念住去试下估唔到佢系靓到咁😳觉得真系去咗第二个空间咁,系香港有个远离尘嚣嘅地方,被人一种好简单,回覆原始时代嘅感觉,去咗一个同大自然好接近嘅乡村feel🥹餐厅个楼底劲高,从音响发出嘅声音都系成个餐厅回响咁,好舒服嘅感觉,我地去个阵仲咁啱日落时分,西斜嘅阳光打落去有种发梦个只朦胧美🫥而呢间都系日式餐厅,我地叫咗意粉同沾面,整体系唔错,几好食,性价比都好高,好啱放工黎放空下,好舒压😚—————————享用食品总结:🍜Black garlic soy 黑-沾面煮得好烟韧,配上黑蒜酱油,清清地未算好浓,有芝麻酱油味,平时个啲就比较油腻,呢只就啱晒钟意食清啲人士🤭🍝日式卡邦尼意太面⭐️⭐️-呢个面好有惊喜,意太面质地系面同意粉嘅texture mixed,配上自家照烧汁同忌廉,浓郁得黎又唔heavy🤤加上生蛋黄,好好食👍🏻🥞榛子朱古力可丽饼配北海道牛乳雪糕-呢只饼底偏干,个人比较钟意食湿啲😂不过个雪糕几好食,好重牛奶味🥛配上脆脆玄米粒,增加咗口感🍇🍓Purple spider-呢杯嘢饮推荐⭐️⭐️系士多啤梨同提子soda,加柑橘味雪糕🍦🥹超ma
有日朋友推荐呢间café,就念住去试下
享用食品总结:
🍜Black garlic soy 黑
🍝日式卡邦尼意太面⭐️⭐️
🥞榛子朱古力可丽饼配北海道牛乳雪糕
🍇🍓Purple spider
-呢杯嘢饮推荐⭐️⭐️
系士多啤梨同提子soda,加柑橘味雪糕🍦🥹超match劲好饮,唔会好甜,加咗雪糕之后,面上会出泡泡,真有其名,似spider吐出嘅网🙈creative
🧊荔枝冰茶
-呢杯都唔错,茶底系茉莉绿茶,加新鲜荔枝,食完嘢饮返一杯好满足🤩
评分:
💰性价比: 8/10
👅味道: 7/10
📷卖相: 8/10
👩🏻🍳服务: 7/10
💯总分: 30/40
人均消费:$200
—————————
t2P (The Second Phase)
📍 @thesecondphase_hk
地址: