2023-06-12
这间酒吧餐厅位于东涌海堤湾畔地下,一出东涌地铁站C出口就系东荟城,上扶手电梯再行天桥就到,晚饭时间七点几,场内坐了不少食客及酒客.见环境装修得几精致,气氛几好咁,服务员又好友善对我们笑,于是决定在此开餐,场内有不少外国人,感觉好似去咗旅行,座位舒适,墙上挂了很多画作,装修得很摩登,感觉这里有啲似尖沙咀的酒吧街.食物叫咗Roasted Chicken(Half)烤鸡(半份)$180、Lamb Kofta羊肉丸$145及Angus Beef Burger安格斯牛肉汉堡$175,食物很快上枱,最先上枱的是羊肉丸,一开始以为佢上错,因为羊肉丸以为系一粒粒😂,但上网搜寻原来系可以随不同烹调者的喜好制成不同形状😮,真系长智识,味道小小辣,有羊膻味,好似我咁钟意食羊嘅一定like,因为就系钟意食羊有佢独特嘅味道,肉质软硬适中有肉汁,随碟有两种酱汁可以点,橙色果个系大蒜🧄酱偏辣,钟意食辣野嘅人可以试吓,我自己比较钟意另一个奶白色的系芝麻酱,因为羊肉本身已带少少辣,再加橙色辣酱感觉好似有啲抢个味,所以点奶白芝麻酱我觉得刚刚好,随羊肉丸还附上一块印度烤饼naan,可以包住啲肉一齐食,两种食法.至于个汉堡,
@atavolabar
#隐世bar #chill爆 #东涌 #atavola #扒房 #酒吧
#steakhouse #winebar #liveband #musicshow #chillout#drinks#beer#羊肉#汉堡#burger#薯条#特式#gathering#chicken#ハンバーガー#fries#フライドポテト#igable