2023-04-24
得闲入下黎东涌远离一下烦嚣真系好舒服!!😌 记得上年入黎东涌个阵已经发现东涌喜来登酒店隔离湾景荟入面有吾少餐厅🫣 上次食过个到既一间扒房 记得仲有一间充满异国风情既餐厅 所以今次决定一试!!呢间叫做 -Cabana Breeze- 既餐厅主打特色既地中海菜🍴 餐厅提供左Indoor同Outdoor既位置🫶🏻 Indoor充满住异国隐世宫殿风🏰 而Outdoor则充满东南亚风情度假风🏝 如果中意吹下微风饮下酒Chill下望住日落必选Outdoor 但好怕热既我当然拣左Indoor啦🤪#三文鱼他他 Salmon Tartar $168三文鱼味好重好浓 但一啲都吾腥👍🏻 食落口鱼肉又够smooth 餐厅配合左Yogart同Lemon Juice黎做调味 酸酸味味够哂fresh够哂开胃😋 岩哂而家春夏天食!!#意式生牛肉片 Beef Carpaccio $218对于生牛肉既喜爱我有一种执著😂 只要去衬既餐厅有得嗌 我都会必点!! 生牛肉方面 餐厅选用左美国顶级牛柳🍖 牛肉片切得够薄 食落口有入口即溶既感觉 而且牛肉味浓🤤 配上大量既Parmasen Cheese同火箭菜 永远都系甘夹!!#海
#三文鱼他他 Salmon Tartar $168
#意式生牛肉片 Beef Carpaccio $218
#海鲜三友 Salmon Mussel Prawns $298
中意食海鲜既朋友绝对吾可以放过佢🤩 佢有三文鱼 青口 同虾 配搭左餐厅既特制酱汁烹调而成 酱汁够哂惹味!!🤤 而且食得出食材好新鲜👍🏻 而呢到既三文鱼我更加极力推荐 厨师应该用左炭炉烧过 因为食落去啖啖炭烧味 三文鱼皮脆卜卜 鱼肉又够滑嫩👍🏻
#普罗旺斯烧春鸡 Brick Chicken $198
呢款菜式好特别 市面上都好少见🫣 春鸡既表皮利用左新鲜香草味既面包糠焗制 而且香料味道够重 食落去好香脆而且够哂风味😆 鸡肉质感鲜嫩又多汁 就算食到鸡胸位置都一啲都吾嚡👍🏻 厨师仲要已经起肉起净鸡脾个两条骨 基本上一切就食得够哂方便🤪
餐厅提供左大量既Cocktails🍸同Mocktails🍹俾大家选择🤙🏻 岩哂中意又食又倾既朋友!! 佢地既酒杯都好特别架 真系符合哂东南亚风情架😆 而且餐厅既员工全部都系好friendly既外藉人士 完全令你感受到去左异国既感觉🫶🏻
顺带一提 而家只要系东涌地铁站 乘搭Sheraton Hotel既Shuttle Bus就可以直达架啦 车程只需要8分钟左右🚎