2023-04-26
平时生活大部份时间都响闹市🏢,间唔中都想去远少少既地方享受吓宁静🍀。难得朋友揸车,所以拣咗 @lotuscourtyard 荷华庭园景餐厅呢间网上评价唔错,风景秀丽的高端餐厅🥰一黎到呢个地方比人的第一印象就是美丽和优雅🏞️𠮶日我哋去系食晚餐,所以欣赏唔到绿意盎然既花园🌿🌲💐,但晚上又是另一种氛围,闪闪嘅灯光同晚上既喷水池有一种北欧神话既典雅,为用餐带来了一种宁静和舒适的气氛。当然,荷华庭最令人印象深刻唔单止系景观,食物质素都是十分优秀✨餐厅的菜单上面很多精心制作的菜品,每道菜都是用最新鲜的食材和最佳的烹饪技巧制作而成:小食拼盘(四人份)一坐低就叫个小食拼盘开开胃😂见到个价钱都唔贵,以为份量都唔多,点知一上到嚟完全系失算🥶春卷、鸡翼、炸鱿鱼同薯条满满的一大碟😳香口又惹味👍薯条食得出系高级货,因为挂住吹水所以放咗一阵, 发觉凉了依然脆口😍🇺🇸🍕美国辣肉肠pizzaPizza即叫即做,有Mozzarella 同Parmesan两只芝士,再加埋三色椒同辣肉肠❤️十分足料🎉饼底松脆,拎起仲有拉丝效果添🤤🍝黑松露带子意粉意粉口感和酱汁味道都非常出色,带子鲜美柔软,黑松露的味道相互呼应且非常适合搭配意粉
小食拼盘(四人份)
🇺🇸🍕美国辣肉肠pizza
🍝黑松露带子意粉
意粉口感和酱汁味道都非常出色,带子鲜美柔软,黑松露的味道相互呼应且非常适合搭配意粉,使整道菜品充满了丰富的层次感👅
每一口意粉都充满黑松露香味令人回味无穷。
🔥🍚荷华庭炒饭
同朋友讲笑咁讲,虽然之前未食过,但我肯定呢个炒饭会好味🤩因为逢系将舖头嘅名放落一个菜品上面,咁呢个味𩠌一定系唔衰得😎所以我好有信心会好食👍果不其然,炒饭一上到枱香味即刻扑鼻而来,饭粒炒得粒粒分明有蛋香,材料充足,虾仁口感弹牙又大粒🥰值得推荐
🐖🥓西班牙乳猪
次次去饮都系最期待食乳猪🥳食乳猪最正嘅就系佢皮脆肉嫩嘅口感。呢碟西班牙乳猪肉质嫩滑弹牙🐷汁水超多💦,配上乳猪酱酸酸甜甜,十分开胃解腻!餐厅仲贴心俾埋芥末同埋椒盐,满足不同客人嘅口味🤩
除咗食物之外,餐厅的服务员都非常专业和友好,向我哋推荐唔同嘅食物同埋主动过嚟帮我哋揸机拍照🥰呢度日头同夜晚嘅园景一定都好唔同,所以下次我日头会再嚟多次😎到时约埋啲带狗狗嘅friend,呢间餐厅咁大地方狗狗可以跑来跑去,又有咁靓嘅景,可以影相,一定好开心😁