2023-08-27
✨喺东涌outlet行行下想揾lunch食,见商场啲餐厅同出面大集团商场𠮶啲差唔多,就揾下东涌有咩正嘢,见到Sheraton 隔离𠮶商场T bay几多特色餐厅,就搭咗车过去~✨一去到open area,有几间外国餐厅,见到Cabana breeze 依间餐厅outdoor area好靓,好欧陆风,好多打卡位,好似去咗外国咁!𠮶职员又好主动approach 我哋欢迎我哋,就拣咗依间食😆✨地舖落地大玻璃,光线好够,因为有啲热所以拣咗坐indoor,一入到去餐厅就见到好多著住度假风衫嘅外国职员,真系好chill~一坐低好快佢就递咗Menu俾我哋,问我哋饮唔饮水,服务态度超好😆嗌完劲快上菜,肚饿黎食都唔惊😌🍽 Grilled Octopus Salad烤八爪鱼沙律 💰158𠮶八爪鱼好新鲜好爽口,完全唔会Overcooked, 八爪鱼烧过所以有烟熏味好好食,微温,好易切,唔会话烧到好硬。去到八爪鱼须嘅位一啲都唔干,好juicy😋再加上佢𠮶sauce 令到𠮶八爪鱼好fresh,应该落咗柠檬汁加埋新鲜番茄粒、洋葱所以酸酸甜甜好开胃,仲有少少辣,好好味。🍽 Spaghetti Al Nero蟹肉墨汁意
🍽 Grilled Octopus Salad
烤八爪鱼沙律 💰158
🍽 Spaghetti Al Nero
蟹肉墨汁意大利面 💰198
一上菜已经见到摆盘好靓,食第一啖嘅时候,有一下好似浓浓海水冲入口腔嘅感觉,劲大浸海鲜嘅鲜味,蟹肉味超重~意粉软硬度适中,个sauce少辣,洋葱爆香过再加上橄榄油好香,蕃茄粒、辣椒同洋葱有口感,配埋意粉质感啱啱好😋墨汁同啲材料好夹,蟹肉亦好好味。食完都唔会觉得有味精好口渴,但系配埋我哋嗌咗嘅嘢饮就啱啱好。
✨ ASIAN PUNCH 💰53
一入口有几个层次感,第一下你会feel到甜甜嘅荔枝味,中间有少少青柠味,之后去到尾会有薄荷清新嘅冲击,无酒精得黎又真系几好饮☺️
✨去咗呢间餐厅绝对有去外国度假嘅感觉,下次会再过嚟试其他菜式🤩
———————————————
评分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️