2017-10-03 404 浏览
为何深宵总是饿?! 今晚一个人OT到深夜,连晚饭都未食,心情差透。身心疲累,只想一个人静静地食啲野。好多食肆都收左舖,揾到呢度,仲未打烊,可以深宵食串烧! 外面望入去几型格,大窗户打开,室内室外空气流通,当然有空调啦! 坐喺窗边可以望到街景,微风轻吹。先叫杯COCKTAIL抛开烦恼︰【Absolute Wipeout】Absolut同Malibu酒虽然加入左红莓汁同菠萝汁,但酒精浓度都几高,微醺OT后疲惫嘅身心。除左酒精饮品,呢度主打系串烧。黑板上面亦有每日精选﹕叫野食后店员攞咗三款酱汁嚟,面豉酱、梅酱同柚子酱,用嚟食串烧。叫左每日精选嘅【豚角煮(鹿儿岛)】豚肉脂肪多,咬落去肉香中充满油香,我就连埋面头啲洋葱一齐食,中和油腻感亦加倍香口。【牛舌】有三件,好软腍,又有少少嚼劲。【粟米】烧粟米我好钟意食,用左牛油烧,好香。面头烧得微焦,外面少少脆,入面仍保持有粟米汁。【烧芝士年糕】逐粒叫,一份只有一粒,我就叫左两粒。面头有啲粉粒,入面特别软滑。【烧海胆饭团】用左珍珠米,外层烧到脆卜卜,连面头粒海胆都烧埋。伴有两粒烧蒜头同紫菜,用紫菜包住饭团食,双重脆脆口感。【玉子蛋】玉子好香滑,蛋香味浓郁

坐喺窗边可以望到街景,微风轻吹。

先叫杯COCKTAIL抛开烦恼︰

除左酒精饮品,呢度主打系串烧。

黑板上面亦有每日精选﹕

【牛舌】有三件,好软腍,又有少少嚼劲。

【玉子蛋】玉子好香滑,蛋香味浓郁,不过日本玉子烧我钟意食甜啲,呢个就稍为唔够甜。
附近比较静,可以一个人嚟享受宁静,远离繁嚣,放松一吓。价钱唔算平,但食物味道唔错。
宵夜