想去呢间cafe好耐~不过真系好偏僻 要入到锦上路😫事关考final太大压力 的起心肝去chill吓😎估唔到喺呢啲村屋地方 都会有间隐世靓靓cafe🤫环境好舒服 如果唔限时真系想坐一日😭全部嘢食都好好味 又唔贵 性价比几高😋.三文鱼牛油果忌廉芝士意式拖鞋包🥖 $88呢度面包提供嘅配搭好多 实有一款啱你食🤩 佢可以拣配拖鞋包或者贝果🥯个人觉得拖鞋包抵食啲 一样价钱但系包大好多🤣都几有惊喜 个包烘到个皮脆卜卜🤤忌廉芝士搽到好厚 再加埋牛油果 成个texture好creamy🥑𠮶三大块烟三文鱼好厚肉 超满足😍成个包虽然配搭好简单 但系夹埋个味真系好夹 口感味道都好丰富😚.朱古力布朗尼🍫 $28呢个brownie可以话系我食过最好食嘅‼️焗到外脆内软💓外面好似朱古力曲奇🍪入面好湿润好fudgy🤎仲加咗啲nuts同朱古力碎碎 成个口感同朱古力味即刻upgrade咗💯食落好浓可可味之外 仲有啲果仁香🤤.焙茶芝士蛋糕🍰 $48多数出面食嘅焙茶味芝士蛋糕都系mousse嘅口感 但系呢款系New York cheesecake比较实净嘅口感🥰个人好钟意❤️焗过之后 面头有薄薄地一层实净啲嘅layer 跟住就

三文鱼牛油果忌廉芝士意式拖鞋包🥖 $88
三文鱼牛油果忌廉芝士意式拖鞋包

朱古力布朗尼🍫 $28
朱古力布朗尼

焙茶芝士蛋糕🍰 $48
多数出面食嘅焙茶味芝士蛋糕都系mousse嘅口感 但系呢款系New York cheesecake比较实净嘅口感🥰个人好钟意❤️焗过之后 面头有薄薄地一层实净啲嘅layer 跟住就到软滑啲嘅蛋糕 最底就系脆脆嘅饼底😝焙茶味都出 不过可以浓苦少少 而家有啲甜🤔但系同芝士味balance得几好 食到茶味之外仲有好浓芝士味😚唯一唔好就系个饼底好易碎 同埋佢唔系用消化饼 唔知用咗咩饼 所以冇咗𠮶阵好香嘅饼味😢
焙茶芝士蛋糕

巴马臣芝士及蕃茄干英式松饼搭忌廉芝士🧀 $28
平时多数都系食甜嘅scone 咸味都几特别😋加咗蕃茄干同埋芝士 识落酸酸地咸咸地又唔错🥳虽然系偏浓味 但系松饼个牛油味都几出🧈唔知系咪因为加得太多牛油 所以佢食落有少少似好多层酥皮压实咗🤣味道唔错 如果佢可以做到外脆内松化嘅话就perfect❣️
巴马臣芝士及蕃茄干英式松饼搭忌廉芝士

三文鱼牛油果忌廉芝士意式拖鞋包