2021-11-30
最近夜晚都钟意同女朋友去海旁行吓,知道将军澳呢头都开咗唔少嘅餐厅,而且周围嘅环境都好宁静,所以今晚就黎揾吓有啲咩好食,食完饭就喺海旁行吓~~因为真系太钟意食串烧嘅关系,竟然比我揾到呢一间致有串烧食,而且佢仲要唔同嘅串都用唔同嘅酱汁嚟烧,好有诚意啊😍😍叫咗一个特选串烧盛合,一共有九款串烧,包括一串牛舌芯、牛西冷、加拿大猪拖罗、白豚五花腩、鸡颈肉、鸡柳、鸡胸软骨、鸡腿!鸡砂肝😋😋个人比较推介猪拖罗,入口即溶嘅感觉,而且肉味好浓!仲有鸡砂肝,即系鸡肾,用咗芝麻汁烧,好爽脆😆😆另外叫咗一个味噌茄子,佢系日式版嘅烧茄子,头同尾比较硬,中间比较淋身,适合钟意唔同口感嘅朋友🤣🤣最后惊唔够饱所以叫咗一个樱花虾炒饭,呢个炒饭樱花嘅份量都唔少,仲加入左萝卜粒,炒饭粒粒分明,分量几多,食完好饱😆😆👍