2024-09-19
呢晚友人约咗我嚟食串烧,食完觉得呢间串烧店嘅性价比几高,而且完全冇漏单或者上菜慢嘅情况,所以真心推介俾大家试吓。牛串烧♦️盐烧牛舌串呢个牛舌真系好抵食,价钱相宜,但质素拍得住人哋嘅牛舌芯👍🏻鸡串烧♦️鸡中翼一串有两只,烧到外脆内软,入面有好多肉汁🐥♦️鸡肾串因为比较厚切,咬落口入面仲好嫩,唔会太韧。♦️鸡胸软骨一份已经有两串,鸡胸软骨好爽口,鸡胸软骨唔系净系得骨,仲有啲鸡肉喺侧边,口感更丰富。猪串烧♦️猪颈肉串一口size,食落去Juicy有咬口🐷♦️五花腩完全见到五个层次,烧香咗嘅猪皮同埋脂肪完全可以喺口中融化。卷物♦️金菇肥牛卷整个卷物都好饱满,肥牛半肥瘦,肉汁浸入金菇劲香🐮♦️烟肉露笋卷系一个几清新嘅组合,露笋几爽脆🫛♦️芝士豆腐一串有三件,烧香咗嘅芝士半融状态,更加美味。海鲜♦️烧海虾一份有三只大海虾🦐 虾肉弹牙,有咬口。♦️烟肉烧蚝烧蚝嘅表面铺满咗一层烟肉,creamy嘅蚝肉配埋咸香嘅烟肉都几值得试吓,系西式嘅风味🥓♦️蒜蓉烧蚝呢一个组合系一个不败嘅组合,蒜蓉嘅香味同蚝嘅鲜味好夹🦪♦️鱿鱼须表面加咗烧汁,有一排嘅爽口鱿鱼须🦑蔬菜♦️蒜蓉烧原条茄子钟意蒜蓉嘅你一定要食呢个,真系劲多蒜蓉喺面,底下嘅茄子系原
牛串烧
♦️盐烧牛舌串
呢个牛舌真系好抵食,价钱相宜,但质素拍得住人哋嘅牛舌芯👍🏻
鸡串烧
♦️鸡中翼
一串有两只,烧到外脆内软,入面有好多肉汁🐥
♦️鸡肾串
因为比较厚切,咬落口入面仲好嫩,唔会太韧。
♦️鸡胸软骨
猪串烧
♦️猪颈肉串
一口size,食落去Juicy有咬口🐷
♦️五花腩
完全见到五个层次,烧香咗嘅猪皮同埋脂肪完全可以喺口中融化。
卷物
♦️金菇肥牛卷
整个卷物都好饱满,肥牛半肥瘦,肉汁浸入金菇劲香🐮
♦️烟肉露笋卷
系一个几清新嘅组合,露笋几爽脆🫛
♦️芝士豆腐
一串有三件,烧香咗嘅芝士半融状态,更加美味。
海鲜
♦️烧海虾
一份有三只大海虾🦐 虾肉弹牙,有咬口。
♦️烟肉烧蚝
♦️蒜蓉烧蚝
呢一个组合系一个不败嘅组合,蒜蓉嘅香味同蚝嘅鲜味好夹🦪
♦️鱿鱼须
表面加咗烧汁,有一排嘅爽口鱿鱼须🦑
蔬菜
♦️蒜蓉烧原条茄子
钟意蒜蓉嘅你一定要食呢个,真系劲多蒜蓉喺面,底下嘅茄子系原条上,茄子肉几软身🍆
♦️黑松露炒什菌
完全俾佢嘅份量吓亲,咁多菇菇得唔得㗎😱 餐厅先用牛油炒香咗,再加上黑松露酱,真系有劲出嘅菇味🍄🟫
特别菜式
♦️芝士鸡肉墨西哥薄饼
呢个劲足粒,味道拍得住出名嘅墨西哥餐厅🍴 入面嘅鸡肉同芝士馅料多到满泻,轻松供到拉丝效果🧀
♦️香煎鹅肝多士
串烧店都有得食高质嘅鹅肝多士🤤 鹅肝几厚身,入口creamy,油脂感满满。要配少少黑醋同埋香脆多士一齐食,就唔会太油腻🍞
♦️盐烧油甘鱼鲛
上碟时劲香,油甘鱼鲛都几多肉,加埋少少柠檬汁就更加fresh,又唔会好腥🍋
♦️麻辣鸭血
呢个真系几辣,见到入面劲足料,有成座山一样嘅鸭血同埋健康娃娃菜😗 我地仲额外加咗粉丝,粉丝劲索汤,好惹味。
朝日啤酒
啤酒同串烧系最夹嘅,我地梗系要饮返杯😎 店员贴心奉上冰杯🍻 其他品牌嘅啤酒有买三送一嘅优惠,可惜我地酒量一般,饮唔到咁多枝🤣
喺旺角闹市嘅呢间串烧店除咗串烧之外,仲有好多特色食物可以食,最啱约一大班朋友嚟啦🤩