2024-08-08
带住屋企人一齐喺马鞍山行街,无意中见到呢间一鼎茶台式茶隔篱系佢哋嘅火锅,而且睇住餐牌居然系火锅放题。老公同仔仔肚饿晒,𠮶阵时又唔知食乜好,就索性直接嚟一餐台式火锅!😄呢度环境好干净宽敞,感觉就非常适合一家大小一齐欢乐聚餐。食材配料睇落都好干净卫生,非常放心畀仔仔喺呢度用餐!价钱方面,两个钟嘅【澳洲纯和牛】放题成人价只需要 $319 一位,细路仔只需要 $189,以呢个价位就可以无限畅食,就非常之抵食!😍我和老公都好钟意食辣,叫咗【红烧火牛】同【麻痺鸭】嘅汤底。呢两款汤底都好麻辣鲜香,而且汤嘅调配都好到位,香料嘅辅助为汤头增添咗唔少风味,清香浓郁。尤其系【麻痺鸭】入面嘅鸭血一点都唔会腥,反而将鸭血嘅鲜味勾勒出嚟。【澳洲纯和牛】嘅涮肉睇落非常粉嫩,油脂分布均匀,非常之吸引。同汤底嘅搭配,油而不腻,麻辣鲜香,每一啖都刺激住你嘅味蕾。同时老公仲攞咗佢哋嘅【叹叹虾滑】同【青麻椒辣鱼皮】做配菜。配住汤头同和牛一齐食简直系人间美味!虾滑鱼皮嘅鲜香,配住两种带辣嘅汤头一齐食,越食越香!而且佢哋提供嘅饮品一点都唔逊色,【冬瓜牛乳茶】非常之清爽,仲可以解辣解腻,而佢哋嘅【百香果三重奏】饮住酸爽非常之开胃!
而且佢哋提供嘅饮品一点都唔逊色,【冬瓜牛乳茶】非常之清爽,仲可以解辣解腻,而佢哋嘅【百香果三重奏】饮住酸爽非常之开胃!同我哋叫嘅汤底非常之夹,可以一路饮一路食!
仔仔食完咗呢餐非常之开心,问我下次可唔可以带佢再嚟食。梗系得啦!咁正嘅台式火锅放题,一定要推介畀大家!!