2018-11-04
今日同姊妹们嚟依间cafe,贪佢地方阔落,可以坐低慢慢倾心事。依间cafe全层都系佢嘅。因为我地系万圣节前几日嚟嘅,所以Lift门一打开就见到好有万圣节气氛嘅装潢,睇得出cafe好有心思。佢地嘅menu好大张,食物嘅选择唔少,饮品嘅选择就更多,花茶、沙冰、咖啡、台式饮品同特饮都有,每类都有唔少口味,系我暂时见过最多野饮拣嘅cafe。蜜糖芥末鸡翼(左)、蒜香鸡翼(右)($63/6只)两种鸡翼都非常香口好食,比较之下我钟意蜜糖芥末鸡翼多d,个医甜甜地,好啱我口味。日式麻酱沙律($98)为咗减轻罪恶感而叫,蟹柳份量唔少,d菜都好新鲜,个份量适合两至三个人share。鲜虾蒜辣炒天使面($125)意粉煮得几好,唔会太淋,菇同虾嘅份量都几多,带有少少辣味,唔会话好油,几好食。 bbq汁烧猪肋骨配薯菜($148)见枱枱都叫,我地就决定跟风。一上嚟俾个份量吓亲,我地五个人,切完每人都分到两三条。貌相好适合打卡,而味道都唔差,唔会焗好到干,调味都唔错,几入味。不过多人叫会好d,唔怕食唔晒。
蜜糖芥末鸡翼(左)、蒜香鸡翼(右)($63/6只)
日式麻酱沙律($98)
鲜虾蒜辣炒天使面($125)
bbq汁烧猪肋骨配薯菜($148)