2021-09-18
早排某个星期五即兴约朋友食饭。因为无book位,所以要周围揾嘢食。成个铜锣湾好多想去嘅餐厅都full晒,咁啱经过睇到brick lane 有位唔使排队即刻兴奋直入!店员安排我哋坐去最入面张枱。张枱有啲污糟,店员一发现即刻抹干净,所以我觉得都可接受。我哋叫咗四样嘢,全部都即叫即整,热辣辣。🥘 烟三文鱼铁锅班戟:卖相普通,但铁板上加分。我自己就唔太钟意食红洋葱同火箭菜,但个班戟同烟三文鱼都几好食。🍝墨汁海鲜意粉:惹味!足料!有虾、鱼、鱿鱼等海鲜,仲食得出啲虾有少少果味(唔记得系咪菠萝),总之味道几新鲜几好食。🐟烤鳕鱼:鳕鱼都几大嚿,仲配咗啲薯蓉同烟肉。朋友话鳕鱼咸咗啲,我食𠮶part又无乜问题。反而啲烟肉就真系好咸,一定要捞薯蓉食⋯🍨三重莓果藜麦金宝:呢个最好食!啲藜麦好脆,啲berries俾得好多,仲有一片片莓,再加上上面个雪糕(雪得颇硬),好好味!😋
我哋叫咗四样嘢,全部都即叫即整,热辣辣。