2018-07-30
见有朋友介绍铜锣湾有个闹市中静静地嘅cafe坐下倾下偈,今日夜晚决定一试!我地两位,入到去安排左个小角落比我地,呢个corner真系啱晒比啲小闰蜜谈下心呢间cafe虽然地方唔系好大,但佢都划分左室内(有冷气哈)同室外部分比客人拣wow喺闹市入面嘅高楼,仲有得坐喺种满植物嘅露台,真系几文青,几疏乎!不过好可惜,当晚撞正隔离枱多人聚会,佢地讲野太兴奋同大声,由起初入到去嘅静静、靓cafe变左嘈到街市咁cafe环境不错都唔多讲了,佢有啲野饮都几有特色。好似以上嘅酒水都系加左啲香港元素入去,睇个餐牌设计都feel到。配合下夏天,嗌左杯芒果味乳酪smoothie。由头饮到尾都唔厌啊!因为佢加左乳酪,令个smoothie够晒滑,亦有少少饱肚嗌左个鸡翼做前菜。略嫌鸡翼上嘅汁太多啦,食到有啲狼狈。汁系似加左蕃茄bbq酱嘅味,开胃嘅。而呢碟前菜嘅亮点系佢旁边嘅芝士酱!好浓郁! 个芝士酱应该系混左几种唔同嘅白芝士?口感好rich好重芝士奶膻味,仲混有芝士粒粒,自己黎讲好喜欢!呢碟牛舌系今餐最令人满意、最好味的。首先佢牛舌系厚切嘅,咬落好满足!佢咁厚切,一碟仲要有六旧,呢个环境,呢个质素,呢个份量配呢个价钱
呢碟牛舌系今餐最令人满意、最好味的。首先佢牛舌系厚切嘅,咬落好满足!佢咁厚切,一碟仲要有六旧,呢个环境,呢个质素,呢个份量配呢个价钱都真系几抵!
只系用小小海盐吊味令牛舌𠮶种香味出晒黎,咬落仲有啲肉汁,口柔松化柔软
再嗌多碟炒意粉,味道都中规中矩,意粉炒得够干身而且意粉都算弹牙,食到加左橄榄油,令意粉juicy啲
最尾埋单都系三百头,铜锣湾,有mood cafe嘅dinner价黎讲,真系算系咁啦!推荐大家得闲可试试,上去呢个倾偈好地方