2022-12-31
今晚约咗朋友去佢公司附近食饭,听讲呢间Tom Bar & Grill啱啱装修完,果然装修几靓,环境几舒适,坐得好舒服,想同闺蜜系到倾下密计亲岩晒虽然无订位,但职员好快就带我入座,都好有礼貌室内室外都有人坐,今日有啲凉就拣咗坐室内,背景一路播紧好chill嘅英文歌,好relax 5分钟就上咗嘢饮,我地叫咗Kiwi Lemanade,饮落几清新,cream soda味略嫌重咗少少抢咗kiwi嘅味仲叫咗Virgin Strawberry Mojito,士多啤梨同薄荷、lime juice个味好夹,好好饮!10分钟上咗安格斯牛肉芝士汉堡,个包几脆,如果啲沙律菜有醋/沙律酱伴就好喇 另外叫咗炭烧鸡胸野菌意大利饭,鸡胸个面煎到有啲香脆,鸡肉唔会鞋同好淋,而且好有炭烧火烤嘅味道!野菌意大利饭好热辣辣好香,真系有大量嘅菇,菇控食得好开心 平时啲risotto都好快觉得漏,呢个完全唔会,我地成碟食晒,重觉得唔够喉添系到倾计真系好Chill,如果下次再黎揾朋友食饭倾计绝对会再返黎呢间!
虽然无订位,但职员好快就带我入座,都好有礼貌