2023-08-14
好耐冇见个朋友,好多野想讲想倾,就拣咗呢间大家都就脚嘅Cafe。🐙蒜香西班牙风肠八爪鱼扁意粉 主角嘅八爪鱼大大旧得嚟又易咬,扁意粉煮得啱啱好保留到dd咬口🔥。意粉底调味够,衬托返咸味嘅西班牙风肠就啱啱好‼️🇫🇷煎封法国油鸭脾牛肝菌意大利饭🪿呢个🪿油鸭脾表面做到有dd脆皮,鸭脾肉用叉都已经可以叉得开,好好味,最后Yummy不顾仪态咁拎住旧骨咬🍖🤣🤣务求食到所有鸭肉😋😋呢个Risotto 都一样出色,比起意粉更Al dente👍 牛肝菌味浓,食落啖啖都有芝士味❤️🧀🍊君度橙酒鲜奶咖啡 (冻)一开始食紧嘢嘅缘故,净系饮到Latte味,饮返啖水再试,橙酒味越饮越出,橙味唔假几好饮,冇谂过酒同咖啡咁match😋 呢杯野少见,推介大家试试🔥🍵丸久小山园抹茶鲜奶 (热)偷饮咗朋友呢杯一啖,抹茶味浓但唔会苦,唔会俾鲜奶味盖过咗🤣朋友好有兴趣个拉花图案,店员介绍返其实系铃羊嘅角同毛嚟‼️🧇初雪窝夫 窝夫嘅蛋香味重,边边位保留住少少脆,入面有🍓士多啤梨、🫐蓝莓、🍌香蕉同cream。 再淋上浓浓嘅Earl Grey酱😍 觉得成件事有升华咗!
🐙蒜香西班牙风肠八爪鱼扁意粉
🇫🇷煎封法国油鸭脾牛肝菌意大利饭🪿
🍊君度橙酒鲜奶咖啡 (冻)
🍵丸久小山园抹茶鲜奶 (热)
🧇初雪窝夫