2009-06-29
跟朋友相聚的日子总是令人回味,每一次都尽量揾新地方,希望每一次的回忆都系UNIQUE的~今次系RICE PAPER 的气氛似乎太浪漫,令到我不敢太粗鲁,连嘴嚼食物的姿态都扮淑女,好拘谨呀~WAHAHAHRICE PAPER 的环境真系几好,有海景,灯光好柔和,比较岩情侣黎,浪漫D丫MA~仲要系岩岩拍拖或者系纪念日,可能有更好印象TIM!!!WAHAHAHA不过今次只系同个fd 庆祝生日jei!但过于昏暗,令到D食物GE色彩冇左一截色!三人行,总共食左4样野: 带子香芒米纸卷、牛油鸡亦、青咖哩猪软骨、荷香小龙虾饭都系食左三百几蚊,都算合理,不过,大伙儿去就未必啦抵食~因为D食物都好精致,就好似PAPER ROLL咁,得3件,真系想试真D味道都冇机会。不过带子太细件,又俾芒果抢哂味,味道都算清新,但不太吸引。牛油鸡亦最岩我心意,香气四溢,仲热辣上台,好吸引,但只得4件,又系到喉唔到肺。青咖哩真系好香,同椰汁份量配合得岩岩好,又唔会太腻,惟独选择太少,冇青咖哩鸡或海鲜,但猪软骨都不错,好"淋"入口即溶既感觉,加埋青咖哩,送饭一流。其实个饭唔多觉小龙虾出过黎,不过志在饭香又松软,仲要令自己饱肚
希望每一次的回忆都系UNIQUE的~
连嘴嚼食物的姿态都扮淑女,好拘谨呀~WAHAHAH
RICE PAPER 的环境真系几好,有海景,灯光好柔和,
比较岩情侣黎,浪漫D丫MA~仲要系岩岩拍拖或者系纪念日,
但过于昏暗,令到D食物GE色彩冇左一截色!
三人行,总共食左4样野:
带子香芒米纸卷、牛油鸡亦、青咖哩猪软骨、荷香小龙虾饭
都系食左三百几蚊,都算合理,不过,大伙儿去就未必啦抵食~
因为D食物都好精致,就好似PAPER ROLL咁,
味道都算清新,但不太吸引。
牛油鸡亦最岩我心意,香气四溢,仲热辣上台,好吸引,
但只得4件,又系到喉唔到肺。
青咖哩真系好香,同椰汁份量配合得岩岩好,又唔会太腻,
惟独选择太少,冇青咖哩鸡或海鲜,但猪软骨都不错,好"淋"
入口即溶既感觉,加埋青咖哩,送饭一流。
其实个饭唔多觉小龙虾出过黎,不过志在饭香又松软,仲要令自己饱肚番少少。