2024-04-07 160 浏览
近排开心果甜品系大热🤪见到连锁蛋糕店La Famille 都有出开心果戚风蛋糕🤩 趁朋友生日一于买几件同佢庆祝😚 香浓开心果当然系大家最期待😆 用左伊朗开心果制作,开心果戚风蛋糕都够松软,入面有开心果忌廉同埋mousse 💚 果仁香十足🫶🏻 而大甲香芋黑糖麻糬卖相系最吸睛嘅一款💜 个cream甜而不腻,够香滑,仲要系用台湾大甲芋头有诚意👍🏻 同烟韧嘅黑糖麻糬真系好match😍 伯爵夫人都好推介🥰 系以红茶做base,食落好清新~估唔到入面仲加左柠檬同柑橘🍋 整体感觉非常轻盈🥳另外之前都食过佢哋嘅巴伐利亚👍🏻好清新好啱而家天气食😆卖相好精致,今次呢个系日式柚子味☺️ 分成两个layer ,上层嘅透明啫喱嘅系由水果粒同食用花组成,下层系柚子mousse cake 😛食落好fresh无负担👍🏻Price 香浓开心果 $70大甲香芋黑糖麻糬 $65伯爵夫人 $65日本柚子巴伐利亚 $50
趁朋友生日一于买几件同佢庆祝😚

另外之前都食过佢哋嘅巴伐利亚👍🏻好清新好啱而家天气食😆