2020-10-19
女朋友话依间餐厅好食,今晚就book左嚟试试,门面座位装潢系带古典味嘅西餐厅,今次被安排坐卡位,坐位空间感够不错,唔会好近其他人,餐厅人员嘅服务唔错,佢每介一样食物都会帮你分开两份咁上菜,方便share,值得一赞,食甜品𠮶阵会帮我地用相机影相,再晒一张相俾我地留念,几适合庆祝嘅一间餐厅。今次我地就叫左几样出名嘅食物1)crab cake 我本身都钟意食蟹肉嘅,佢上碟非常之热,入口系一梳梳蟹肉,调味好足够,后期加少少柠檬汁再食都唔错2)ribeye 依间扒房梗系要叫返块牛扒啦,我地就拣左ribeye,medium rare , 依块扒都好食嘅,肉味肉汁好浓带点脂肪,不过无一口震撼嘅感觉,不过女朋友话上次食T bone 好食啲,我就觉得比预期熟左少少3)龙虾汤 味道浓嘅,但唔会食完觉得唔舒服,几好4)芦笋 叫左个芦笋去中和下食肉腻嘅感觉,个芦笋系好食嘅5)焦糖炖蛋 我女朋友好钟意食,好香云呢拿味6)芝士蛋糕 女朋友book嘅时候讲左庆祝想写字上甜品度,餐厅就送左一件cheese cake, 好好食,我地都觉得好好食,唔会十分甜其中仲叫左一杯白酒,我觉得系好普通嘅白酒,所以我觉得可以唔
3)龙虾汤 味道浓嘅,但唔会食完觉得唔舒服,几好
4)芦笋 叫左个芦笋去中和下食肉腻嘅感觉,个芦笋系好食嘅
5)焦糖炖蛋 我女朋友好钟意食,好香云呢拿味
其中仲叫左一杯白酒,我觉得系好普通嘅白酒,所以我觉得可以唔叫,觉得唔太抵。