为左好好庆祝第一年嘅Anniversary,当然上网去揾间有情调有靓景嘅餐厅啦~我地有预先用Whatsapp book 左位,有同个侍应讲系庆祝纪念日同想坐窗口位对住个靓景,但佢地话要睇情况尽量安排啦当日一上到去间餐厅,就好快安排左我地入座啦,同埋真系安排左个窗口位比我地呀~个环境好舒服,暗暗地,每枱枱面都放左啲灯嘅摆设系度。餐前面包🍞,我地食左两款唔同嘅包,搽啲牛油落去,食落去几软熟两个人就叫左5样野食有Salad, Main, Sides, Dessert ⬇️1️⃣ Wooloomooloo Salad 🥗沙律有好多料,有Parma Ham,鸡肉,蛋,牛油果,仲有好多好多,加埋个汁几好味2️⃣ Wooloomooloo Steak 🥩我地叫左Medium,而且个牛仲会配上四个酱汁自己可以拣自己钟意嘅味, 肉质几嫩口多汁,好好食3️⃣ Beef Wellington 🥩威灵顿睇落好似好生好红咁,但食落唔错,而且唔会好似有啲餐厅咁一切就会散开晒,淋埋个汁,无得顶!4️⃣ French Fries 🍟 薯条普普通通,有少少失望,无咩特别,为左留肚食甜品,最后食净左都几多5️⃣ Wooloomooloo Ho

个环境好舒服,暗暗地,每枱枱面都放左啲灯嘅摆设系度。

1️⃣ Wooloomooloo Salad 🥗

2️⃣ Wooloomooloo Steak 🥩

3️⃣ Beef Wellington 🥩

4️⃣ French Fries 🍟

5️⃣ Wooloomooloo Hot Chocolate Cake 🍫🎂
最后当然要叫返个甜品心太软,餐厅好贴心咁写左 "Happy Anniversary",而且仲会系上甜品嘅时候影左张即影即有,连埋张卡送比我地

最后临走前我地去左个露台度欣赏多一阵佢嘅靓景~

总括嚟讲开心满足, 会推荐比我啲朋友黎呢度!
2020-05-26
庆祝纪念