今次同Daddy去咗喺大埔林村许愿树附近嘅荷华园景餐厅食lunch.入面环境好好,有小桥流水,桥下面又有锦鲤,餐枱旁边仲有喷水池,可以听住流水声用餐,成个用餐环境好舒适,不过可惜天气唔好,所以今次我哋唯有坐室内,室内嘅彩光都好好,而且好阔落。我哋每人叫咗一个set lunch,两个人都拣咗周打鱼忌廉汤,个汤好浓郁好足料,旁边仲配咗块好香嘅蒜蓉包。我爹哋叫咗一个美国安格斯肉眼扒(8oz) 都几好食,肉质好,而且话五成熟就真系做到啱啱好五成熟,出街食牛最怕就系叫五成熟,嚟到切开系八九成熟。我自己就叫咗一个串烧牛小排配薯角,啲牛小排好大旧,好香牛肉味同烧烤味,而且肉质、口感好松软,里面仲有肉汁一啲都唔会干,仲有个脆薯角,系我食过最脆薯角,咬落去每一啖都系有爽脆嘅声音。我哋仲叫咗一个蜜糖芥茉肉丸做小食,个蜜糖芥茉沟埋啲肉丸嘅肉汁好香好惹味。甜品系原味梳乎厘,好香蛋味,唔会太甜,非常之松软。整体嚟讲系非常之满意嘅,我最钟意食就系个牛小排同埋梳乎厘,而且呢度环境非常之好,好适合过嚟拍拖,又或者几个朋友舒舒服服咁倾吓偈,我爹哋食到一半已经话嚟紧亲戚聚会Book呢度,试吓佢哋个晚餐。
周打鱼忌廉汤
美国安格斯肉眼扒(8oz)
串烧牛小排配薯角
蜜糖芥末肉丸
甜品系原味梳乎厘,好香蛋味,唔会太甜,非常之松软。
梳乎厘
2023-08-29
周打鱼忌廉汤
美国安格斯肉眼扒(8oz)
串烧牛小排配薯角
蜜糖芥末肉丸