2023-09-23
今日约咗个friend 食lunch,咁耐冇见佢话要去一间好chill嘅餐厅,食个饭倾下偈,于是佢带我去到一间楼上餐厅。餐厅楼底好高,座位阔落舒适,装修带简约美。午餐牌有意粉、饭、扒及薄饼可选,朋友食量比较细,我哋点咗个午餐、一份甜品及饮品。意式风干火腿芝士薄饼配莎拉美肠 $138.-风干火腿大大片份量多,质感油润软绵,加埋莎拉美肠,咸香鲜味倍增,芝士味道浓郁,简简单单嘅组合已经非常好食🥰。跟餐加$16.- 转黑糖珍珠鲜奶(冻)黑糖珍珠软熟烟韧,味道香甜,混合鲜奶一齐饮,真系perfect match。趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕 $98.-甜品摆盘好靓,牛油酥表面香甜微脆,切开后朱古力流酱涌出,味道似nutella又香又甜,香脆果仁正好平衡一下甜味,食完感觉好满足。Tearapy Ice Bear Coffee $44.-熊仔头形木盘连咖啡杯上枱,咖啡杯上放咗只可爱嘅熊仔咖啡冰,非常吸睛打卡一流🤩。饮时先用微暖嘅啡啡及牛奶帮熊仔冲凉,咖啡味道香浓又冰凉,好睇又好饮。
意式风干火腿芝士薄饼配莎拉美肠 $138.-
跟餐加$16.- 转黑糖珍珠鲜奶(冻)
趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕 $98.-
Tearapy Ice Bear Coffee $44.-