2021-03-14
📍屯门 -#秋香——-白鳝煲仔饭-唐扬墨鱼咀-粟米沙律——-系新界里面揾到一间餐厅 适合同朋友仔聚餐嘅好地方 呢间餐厅嘅气氛真系好好☺️ 入到里面坐好舒服 成间餐厅好有feel 好适合收工同朋友一齐食下野倾下计relax一下 💕-讲一讲呢间秋香啲嘢食先 因为第一次去 觉得点都要叫一个煲仔饭试下🤤 所以我同朋友就拣咗个 #白鳝煲仔饭 每块白鳝都好大件 咬落去啖啖肉有肉汁 连埋生鸡蛋捞饭加埋啲葱 真系好好食😋😋 虽然个饭冇饭焦 不过够好味🙈 -我地叫左两款小食 #唐扬墨鱼咀 #粟米沙律第一次食咁大粒墨鱼咀🤣 佢啲炸粉唔厚 系粒墨鱼咀大粒 咬落比较韧 要慢慢咬嚟食 同平时细细粒嘅墨鱼咀口感唔同 中意食炸墨鱼咀嘅朋友 可以试试 几特别😎 另外叫左一份粟米沙律🌽 呢个小食都几多人叫 附近嘅枱都见到人地嗌呢个小食 佢个沙律酱我觉得比较特别 好似加左红椒落去甜甜地 表面放左大量芝士碎 食落好有层次感 一啲都唔腻 推介👍🏻
-#秋香
——