2008-01-21
都好多年无去流浮山食海鲜..以前只会去小桃园..其他酒家都未试过..今次因为某友人同欢乐酒家相熟既关系..上星期五就奉献左我既第一次..几位友人因为时间比较难夹既关系..差唔多9点半先入到去..好采厨房仲未收炉..4个人点左6个菜加一碟饭..辣酒煮花螺..沙锅上..份量好多..可惜辣味唔够..要靠沾上海鲜酱先有味..砵酒焗蚝..铁板上..味道较得唔错..少少甜味并无抢走蚝既鲜味..唯一可惜系..un左少少..濑尿虾味道岩岩好..但略嫌细只少少..蒸南非鲍..错误既决定..$65只真系太贵..可以系街市买料自己蒸..而且价钱会平好多..蒜蓉粉丝蒸象拔蚌..比起扇贝爽口..唔觉un..但蒜蓉重手左..抢走部分鲜味..整体上都ok既..面酱油麦菜..依个系送既..但面酱味唔够..而且块叶太大块..好难夹..开半会好d..食神炒饭..材料算几足..唔算太油..但就唔太香口..水果..桔..送既..超甜..好食..d侍应服务几周到..好自动自觉咁帮我地换碟..而且虽然我地系最后一台..但绝对无黑面想赶人走..但可能太夜入黎既关系..厨房赶住收炉..未试到厨神既真功夫..或者佢根本无落场啦..今次
4个人点左6个菜加一碟饭..
濑尿虾味道岩岩好..但略嫌细只少少..
食神炒饭..材料算几足..唔算太油..但就唔太香口..
水果..桔..送既..超甜..好食..
但可能太夜入黎既关系..厨房赶住收炉..未试到厨神既真功夫..或者佢根本无落场啦..今次只算系不过不失..