2019-06-26 224 浏览
1月生日嘅我,朋友到 6 月先得闲请我食饭 🤣🤣 无乜所谓啦,志在见面倾计啫 💖订咗星期五晚 7 点,去到先话我哋知由于星期五,如果有客等位我哋得个半至 2 小时用餐,即时灰咗,点解订台时唔讲呢,咁我哋可以揾过第 2 间嘛!由于我放工早,午餐又食得饱,所以喺土瓜湾行去太子,行到去可以想像有几热,我已经出动埋手提风扇都好热。 。 。坐底都未安顿好朋友又未到,佢就想我叫嘢 😡朋友到侍应就即刻嚟介绍食物,好似好想我哋快啲食完快啲走咁,介绍我哋食生蚝,又强调阵间有张大台,可能会无架啦… 我哋都叫咗 4 只,起晒肉好好味,但其实无都可以叫其他食物嘛!另外叫咗脆脆猪,原来系猪皮上面放啲西班牙火腿,其实块猪皮无乜味 😓炸鱿鱼配青柠辣椒,份量小,鱿鱼都系无乜味,好似炸粉点泰式汁。薯仔奄列正常返啲,但我记得食过系啲薯仔切到一片片,佢好似唔系。到最后佢哋都唔需要我哋早交台,前后坐咗 3 个钟 😄佢哋啲餐具有啲其怪,系比只夹同匙羹,搅到我哋无义用 🤣🤣

到最后佢哋都唔需要我哋早交台,前后坐咗 3 个钟 😄

佢哋啲餐具有啲其怪,系比只夹同匙羹,搅到我哋无义用 🤣🤣

生蚝
脆脆猪配黑松露沙律汁