餐厅: 創發潮州飯店
资讯:

帮亲戚搞好D野都5点多. 约左另一班亲友一齐食晚饭. 九龙城想去食果几间餐馆都满坐, 有排等. 有亲友提意去创发, 打电话去咁啱又有枱, 于是一行十人就行过去创发. 我地坐另外一边, 地方几逼, 不过稔住有好野食就无咩所谓, 始终都算系名店. 亲戚落order叫𩠌, 我就坐系度等食. 𩠌就一路上枱, 我食落就唔觉得特别好食(亦唔系难食), 有D𩠌系偏咸添. 最后上埋个炒通菜, 忽然有只小小强系碟底度走左出黎, 好唔卫生呀. 拿拿声食埋D野就走人啰.又系亲戚请, 真系唔好意思.PS 进食期间有枱后生系度鬼杀咁嘈(好似系生日饭). 开心还开心, 佢地都要睇吓隔离枱D人既感受架, 地方又细又逼.
亲戚落order叫𩠌, 我就坐系度等食.
又系亲戚请, 真系唔好意思.

几碟前菜都ok
猪肚汤咸左D, 花生猪尾ok
唔知咩鱼, ok
卤水鹅入味但唔够中午系玉桃苑果碟好食
胜瓜煮鱼肚, 味ok
蚝饼上枱时都无哂火气, 蚝又少
炸豆腐虾丸. 豆腐一般, 虾丸开始硬, 两样都无咩味. 最后食净半碟
蚝仔粥同通菜都ok
2010-04-18