2019-06-18
筲箕湾一般唔系美食集中地,但系今次见到呢间转角嘅烧烤海鲜日本野,见到有好多唔同种类嘅嘢食,所以试试佢。我哋一行三人,所以叫咗个日式刺身拼盘,分别有油甘鱼,三文鱼,带子,同埋送嘅虎虾。估唔到唔系专做刺身嘅餐厅,质素都唔错。刺身全部都系新鲜,值得一试。之后我哋叫咗麻辣娃娃菜大蚬,大蚬嘅数量都几多,娃娃菜挂到汁,钟意食蚬必试。秘制烧西冷牛扒本身已经腌过,味道不错,老板娘仲提供左秘制辣酱我哋试吓,更惹味,有惊喜呢!炙烧三文鱼头好香,但肉嘅部份比较少,而鱼面嘅肉最滑,个个都争住食面嘅肉呢。烧豆卜调味刚好,外皮烧得脆,外脆内软,几特别!最后叫左甜品紫心香芋丸,粒粒都胀卜卜,外表讨好。效率非常脆,里面系香芋蓉,外脆内软,甜度适中,完美作结。餐厅嘅嘢食包罗万有,各种风格都可以试到,推介比钟意多选择嘅朋友!